ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
“Πόλις” – Νέες εκκλησίες μέσα στην πόλη!
Η εκκλησία μας πιστεύει ότι το “μπόλιασμα” της πόλης μας με νέες εκκλησίες μπορεί να φέρει μια μεταμόρφωση και άνθηση με την δύναμη και την ομορφιά του ευαγγέλιου.
Οραματιζόμαστε εκκλησίες που θα είναι κοινότητες ανθρώπων που θα ζουν με τρόπο εναλλακτικό, φανερώνοντας στη γύρω κοινωνία τις αξίες που γεννά η πίστη στον Θεό. Ο Δεκεμβρίος του 2018 ήταν μία κομβική στιγμή για την εκκλησία μας καθώς μέσα στην αναταραχή μετά την δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου οι διαδηλωτές έφτασαν ως την πόρτα της εκκλησίας μας. Ως αποτέλεσμα των συμπλοκών με τα ΜΑΤ όλα τα τζάμια από τα παράθυρα της εκκλησίας μας προς την Λεωφ. Αμαλίας έσπασαν. Όσο τραυματικό και εάν ήταν το θέαμα αποφασίσαμε ότι πρέπει να δούμε την πόλη μας έξω από την προστασία των τεσσάρων τοίχων της εκκλησίας. Έτσι μέσα από την ίδρυση εκκλησιών επιθυμούμε να βρεθούμε σε κάθε γωνιά.
Η εκκλησία μας έχει ιδρύσει τις εκκλησίας Γλυφάδας και Εξαρχείων που είναι πια ανεξάρτητες εκκλησίες. Έχει σύναξεις που ελπίζουμε να γίνουν κι αυτές οργανωμένες εκκλησίες στην Κυψέλη και στην Αγ. Παρασκευή. Επίσης μέσα στην οικογένειά μας έχουμε και την Ιρανική Χριστιανική Εκκλησία της Αθήνας καθώς και συναθροίσεις στα Αραβικά και στα Ρωσικά. Η εκκλησία μας κινείται για την ίδρυση μιας νέας εκκλησίας στην περιοχή Κυνοσάργους (Λόφος Λαμπράκη, Νέος Κόσμος).
Εξαρχεια
Εμμανουήλ Μπενάκη 83, Εξάρχεια
Ιστοσελίδα
Αγία Παρασκευή
Αγίου Ιωάννου 63 & Ελευθερίας 1
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΣΚΕΨΟΥ ΑΛΛΙΩΣ
Συμμετέχουμε στο OPEN HOUSE ATHENS
Για 5η χρονιά η Α’ Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών «ανοίγει τις πόρτες της» στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης “Open House Athens”, έναν διεθνή θεσμό για την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής της πόλης στο ευρύ κοινό.
Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο της εκκλησίας (Λεωφ. Αμαλίας 50) το Σάββατο 5 Απριλίου (12:00-17:00) και την Κυριακή 6 Απριλίου (13:00-17:00).
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/
Τα Πλαίσια Του Βιβλίου Της Αποκάλυψης
Μπορείτε να το ακούσετε και στο Spotify.
Όταν ο Ιωάννης έγραψε το βιβλίο της Αποκάλυψης, οι αναγνώστες του είχαν ανάγκη μια νέα προοπτική. Η πρώτη εκκλησία αντιμετώπισε το διωγμό από την ισχυρή Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Πολλοί Χριστιανοί άρχισαν να το βλέπουν αυτό ως ήττα. Όμως ο Ιωάννης ενθάρρυνε τους αναγνώστες του να βρουν παρηγοριά κι εμπιστοσύνη στην νίκη που απέκτησε ο Ιησούς με την ανάστασή του. Ήθελε να καταλάβουν ότι κι αν ακόμη πέθαιναν ως μάρτυρες, αυτό δεν θα σήμαινε το τέλος της ιστορίας τους. Στο τέλος, ο Ιησούς θα ολοκλήρωνε την βασιλεία του, και κάθε πιστός κάθε εποχής θα συμμετείχε στην νίκη του. Αυτό είναι το νόημα του βιβλίου της Αποκάλυψης του Ιωάννη.
Πρώτον, θα αναλύσουμε το ιστορικό της πλαίσιο. Δεύτερον, θα συζητήσουμε το θεολογικό της πλαίσιο. Και τρίτον, θα δούμε το λογοτεχνικό της πλαίσιο. Τα πλαίσια αυτά μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε την αρχική της σημασία, και να εφαρμόσουμε το μήνυμα της στη δική μας τη ζωή στην σημερινή κοινωνία.
ΜΕΤ. ΝΑΤΑΣΑ ΔΗΜΗΤΙΑΔΗ
Ο Απόστολος Παύλος και οι Γαλάτες
Μπορείτε να το ακούσετε και στο Spotify.
Οι περισσότεροι από τους πρώτους Χριστιανούς ήταν Ιουδαίοι που είχαν ανατραφεί με τα θρησκευτικά έθιμα και τους νόμους του Ιουδαϊσμού. Όταν όμως άρχισαν να ακολουθούν τον Χριστό, η σχέση τους με τον Θεό άλλαξε. Έφθασαν σ’ ένα υψηλότερο επίπεδο πνευματικής ανάπτυξης, γιατί είχαν τώρα μια πληρέστερη αποκάλυψη του Θεού εν Χριστώ.
Μετά όμως από λίγο, κάποιοι απ’ αυτούς ένοιωθαν ότι τους λείπουν οι παλιές ιουδαϊκές τους συνήθειες και άρχισαν να αναμειγνύουν τη χριστιανική τους πίστη με ξεπερασμένα στοιχεία της κληρονομιάς τους και να επιμένουν ότι και οι άλλοι θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο.
ΜΕΤ. ΛΥΔΙΑ ΧΑΤΗΡΑ
Επικοινωνήστε μαζί μας:
Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της online φόρμας, του τηλεφώνου επικοινωνίας ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο [email protected]
Πώς μπορώ να βοηθήσω:
Δείτε τους τρόπους που μπορείτε να μας βοηθήσετε μέσω του παρακάτω συνδέσμου ή επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]