210 32 31 079 [email protected]
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε πως την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, ξεκινά και πάλι το Κυριακό μας Σχολείο! Με συνέπεια κι ευθύνη έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, ώστε τα παιδιά μας να έχουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Το Κυριακό Σχολείο θα λειτουργήσει με τις προϋποθέσεις που λειτουργούν όλες οι εκπαιδευτικές δομές στην χώρα μας. Η χρήση μάσκας για τα παιδιά άνω των 4 ετών είναι απαραίτητη!
Γενικές Οδηγίες
Ξεκινάμε το φετινό μας πρόγραμμα μοιράζοντας τα παιδιά σε δύο τάξεις, όπου θα έχουν τη δική τους ώρα. Τα παιδιά από 4 έως 12 ετών (νήπια και δημοτικό) θα είναι στην αίθουσα Καλαποθάκη, ενώ οι έφηβοι (γυμνάσιο και α’ λυκείου) θα βρίσκονται στην αίθουσα απέναντι από το γραφείο της εκκλησίας. Η είσοδος στον κάτω χώρο της εκκλησίας θα επιτρέπεται μόνο στα παιδιά και τους δασκάλους και θα γίνεται αποκλειστικά από την πλαϊνή (εξωτερική) πόρτα. Οι δάσκαλοι θα παραλαμβάνουν και θα παραδίδουν τα μικρότερα παιδιά στους γονείς τους στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Δυστυχώς η μικρή προσχολική τάξης (για παιδιά 2 έως 4 ετών) δεν θα μπορέσει φέτος να λειτουργήσει. Ενθαρρύνουμε τους γονείς με τα μικρότερα παιδιά να χρησιμοποιούν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον εξώστη, τηρώντας παράλληλα τα προβλεπόμενα μέτρα.
 
Για να πάρετε μέρος στην Κυριακάτικη Λατρεία (και στο Κυριακό Σχολείο) θα πρέπει κάθε φορά να συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής και στο αντίστοιχο πεδίο να γράφετε τα ονόματα των παιδιών σας που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του Κυριακού Σχολείου. Η δήλωση είναι κοινή για όλη την οικογένεια! Θα σας παρακαλούσαμε να συμπληρώνετε τη δήλωση όσο το δυνατόν νωρίτερα για να μπορούμε να κάνουμε σωστή διαχείριση των θέσεων. Τα παιδιά που εμφανίζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι! Με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα φροντίσουμε -όσο είναι δυνατό- κανένα παιδί να μη στερηθεί το πρόγραμμα του Κυριακού Σχολείου.
 
Φροντίστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους μια μικρή τσάντα με:
 • Αγία Γραφή
 • φάκελο για τα φυλλάδια
 • μολύβια/ξυλομπογιές
 • παγούρι ή μπουκαλάκι με νερό
 • υφασμάτινη μάσκα
Λίγα λόγια για το φετινό μας πρόγραμμα
Ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε το πρόγραμμα της φετινής χρονιάς χωρίς να έχουμε πληροφορίες για το αν και πώς θα επιτρέπεται να λειτουργήσουμε. Ακόμα και σήμερα κανείς δεν μπορεί να έχει εικόνα για την κατάσταση που θα ακολουθήσει. Συνεπώς, αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε με τρόπο που θα εξυπηρετεί κάθε κατάσταση. Ζητούμε τη συνεργασία σας για την επίτευξη όλων των στόχων μας.
Ως Κυριακό Σχολείο μέσα από το πρόγραμμα και τις δράσεις μας θα φροντίσουμε:
 • για τον εκκλησιασμό των παιδιών σε οργανωμένες ώρες λατρείας (παιΔΙΚΗ ΜΑΣ λατρεία)
 • για την προσωπική τους σχέση με τον Θεό μέσα από υλικό μαθημάτων (βιβλική διδασκαλία και έντυπο υλικό κατανόησης και καθημερινής μελέτης)
 • για τον εκκλησιασμό τους μαζί με την οικογένειά τους σε ώρες λατρείας για την οικογένεια στην εκκλησία
 • για την ενθάρρυνση του έργου των γονέων (που πρωτίστως έχουν την ευθύνη της χριστιανικής διαπαιδαγώγησης) με υλικό και πλάνο εβδομαδιαίας οικογενειακής μελέτης
 • για δράσεις που χτίζουν σχέσεις ζωής, που μας φέρνουν πιο κοντά και μας κάνουν να ζούμε ως οικογένεια
 • για δράσεις που διδάσκουν και εμπνέουν την υπηρεσία των άλλων
Σχεδιάζουμε κάτι πρωτότυπο και μοναδικό που θα θυμίζει περισσότερο μια ταξιδιωτική περιπέτεια κι ένα διαδραστικό παιχνίδι για όλους! Φέτος καλούμε τα παιδιά να ταξιδέψουν μαζί μας στον χρόνο για να γνωρίσουμε μαζί το παρελθόν, να προετοιμαστούμε για το μέλλον και να μάθουμε να ζούμε το παρόν, όπως το έχει σχεδιάσει για μας ο Θεός! Το παιχνίδι “πίσω στο μέλλον” τώρα ξεκινά!
 
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή προβληματισμό! Γράψτε μας στο [email protected].
Προσευχόμαστε για μια ευλογημένη χρονιά μέσα στην οποία όλοι μας θα γνωρίσουμε το πρόσωπο του Χριστού βαθύτερα και θα ζήσουμε όλα όσα Εκείνος έχει ετοιμάσει γι αυτούς που Τον αγαπούν.

Pin It on Pinterest